sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Topi

Hei! Päätin alkaa pitämään blogia huvittavan lemmikkini, kääpiövillakoira Topin elämästä. Sen verran huvittava herra se on, että on melkein pakko jakaa sen tempauksia muillekin.

Aloitetaan nyt ihan ensiksi esittelemällä  Topi teille perusteellisesti.

Topi - kutsutaan myös Topsuksi, Topiliiniksi ja Topsukaksi - siis on 23.12.2012 syntynyt kääpiövillakoiran pentu. Topin mummo on kyllä keskikokoinen villakoira, mutta koko muu suku koostuu kääpiövillakoirista.
Suloinen villakoirapoika ei ole rekisterissä, eikä tule luultavasti koskaan olemaankaan.
Topi tuli meidän perheeseemme 13.02.2012, eli on hyvin tuore perheenjäsen. Silti se on ottanut jo paikkansa laumassa, ja oppinut talon tavoille (Sisäsiisteydestä voidaan sitten puhua erikseen... :D). Topi on hyvän oloinen koira, ei mitään moittimista.
Osaa jo pyytää ulos ja syö silloin kun on nälkä. Leikit tosin ovat hieman rajuja vielä naskalihampaiden kanssa, mutta kyllä sen kestää.
Topin lempilelu on sininen virtahepopehmovinkulelu, jonka kanssa se voisi painia varmaan koko päivän - ellei vain nukahda vahingossa. Ihan yhtäkkiä, kesken mitä vauhdikkaimman leikin, Topi saattaa heittäytyä syliin ja sulkea silmänsä. Nukkuvaa villakoirapentua suloisempaa ei varmaan ole olemassakaan :)

Tässä muutama kuva Topista (Varoitan: minulla on vain normaali, hieman toislaatuinen kamera, joten kuvat eivät ole järkkärikuvien veroisia. Toivottavasti silti ovat... ymmärrettäviä.) :

Topi ♥

Topin villit leikit ;)




Topille oma peti on turvapaikka :)
Nyt, kun tunnette Topin vähän paremmin, voisikin kai kertoilla jotain Topin ensimmäisistä päivistä meillä.
Topi tuli meille aika extemporeen. Me oltiin jo sovittu menevämme katsomaan lauantaina yhtä tyttökoiraa, mutta kun nähtiin lehdessä ilmoitus toisestakin kääpiövillakoirapentueesta, päätettiin soittaa sinne. Kun sitten saatiin tietää vapaana olevan vielä kaksi kääpiövilliksen pentua, musta ja valkoinen, oli homma selvä. Lähdettiin ajamaan 120km päähän melkein heti puhelinsoiton jälkeen.
Perillä odotteli Topi, Topin veli, Topin vanhemmat sekä pari muutakin koiraa. Halusimme mustan koiran, joten Topi me valittiin. Nimensä Topi sai jo ennen kuin edes näimme koko koiraa, ajomatkalla Topin entiseen kotiin se tuli meille mieleen. Ja Topi oli koiran nähdessäkin sille juuri täydellinen nimi!
Topi maksoi 750€, mikä on näin jälkeenpäin ajatellen aivan liian vähän näin ihanasta koirasta ♥


Ensimmäinen päivä sujui ihmetellessä, samoin toinen ja kolmaskin. Nyt, viidentenä päivänä alkaa Topi jo olla, kuin se olisi ollut meillä AINA. Niin luottavaisin mielin se jo on!

Perjantaina 15.2. Topilla oli oikea shokkihoitopäivä. Ensin näytin Topille, mitä kaikkea kummallista löytyykään sellaisesta huoneesta, jota myös vessaksi kutsutaan. Topi säikkyi vesihanaa ja vessanpöntön kannen avaamista ja sulkemista. Vessaa vedettäessä raukka olisi varmaan saanut sydänkohtauksen. En ottanut riskiä siinä asiassa ;) .
Sitten, kun mentiin käymään raikkaassa pakkasilmassa, kävi niinkin hyvä tuuri, että tonttimme yltä lensi juuri samalla hetkellä - TOSI alhaalta - helikopteri. Topi tärisi ja ulisi. Otin raukan takin sisään ja mentiin sisälle. Mutta siihenhän eivät vielä hankaluudet loppuneet! Sisään tullessa alkoikin imurointi. Topi pinkaisi ensin sohvan alle, mutta kun sen sai sieltä houkuteltua pois, näin parhaaksi mennä yläkertaan.

Viimeisenä - mutta ei todellakaan vähäisimpänä - koettelemuksena olikin sitten pesulle meno.
Topi pestiin suihkukaapissa lämpöisellä vedellä ja shampoolla, ja raukkahan pelkäsi ihan hirmuisesti.
Onneksi pian pääsi kääriytymään lämpimään pyyhkeeseen ja pääsi myös rauhoittumaan omistajan syliin.


Kirjoittelen Topin kuulumisia tänne aina kun ehdin, toivottavasti teitä kiinnostaa herran kommelluksia kuulla.
Tervetuloa Topin blogin lukijoiksi!


ps. Blogin osoitteessa oleva sana pudoru tarkoittaa villakoiraa japaniksi ^.^ 
pps. Tässä myös linkki Topin sivulle sivustolla petsie.fi: *klik*

2 kommenttia:

  1. Moi! Kuulinkin iskältä että otitte koiran. Tosi suloisen näkönen! Pääsee Topi ja Manukin sitten tutustumaan ja leikkimään yhessä kun Topi vähän kasvaa. :) Mä alan seuraamaan sun blogia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Joo, sitten kun alkaa Topilla vähän sitä järkeä päässä olemaan (Tuleekohan sitä päivää koskaan :D), niin voidaan nuo kaksi tutustuttaa ;) !! Ja kiitti et aloit seuraamaan :)

      Poista